Hírek - Bányai Gábor

100 ezer euró uniós támogatásból épülhet meg a rakétarendszer

100 ezer euró uniós támogatásból épülhet meg a rakétarendszer

Kezdődhet a magyar–szerb határ menti jégelhárító rakétarendszer előkészítése – jelentette be a magyar–szerb együttműködést Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Bányai Gábor.


Szerb szakemberek és technológia segítségével 3-4 év múlva megelőzhetővé válhat a jégesők által okozott károk háromnegyed része Magyarország déli határvidékén. Előre láthatólag 2014-2015-re fejeződik be rakétarendszer legfontosabb egységeinek kiépítése Magyarországon.

Bányai Gábor

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Bányai Gábor jelentette be az együttműködéstBányai Gábor közölte: a projekt előkészítésére közel 100 ezer euró uniós támogatást nyert a Szerb Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet, a Vajdasági Magyar Gazdák Szövetsége, valamint a Bács-Kiskun megyei önkormányzat.

Vajdasági Magyar Gazdák Szövetsége


Közel 100 ezer euró uniós támogatást nyert a Szerb Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet, a Vajdasági Magyar Gazdák Szövetsége, valamint a Bács-Kiskun megyei önkormányzat


A technológia lényege, hogy a rakéta segítségével a jégképződésre hajlamos felhőrétegekbe ezüst-jodidot juttatnak. A projekt lehetővé teszi, hogy a vajdasági Bajsán működő radarállomásról irányítva szerb és magyar szakemberek közösen védjék meg a két ország határvidékét az évről-évre milliárdos károkat okozó jégverésektől.


MTI/MCOnetBányai Gábor hírportál

-kt-Page generated in 726,9 miliseconds.