Hírek - Bányai Gábor

Az élelmiszeripari beruházás Mélykúton 350 új munkahelyet teremt

Az élelmiszeripari beruházás Mélykúton 350 új munkahelyet teremt
Bányai Gábor országgyűlési képviselő szerint Mélykútnak azt jelenti a mostani beruházás, mint Kecskemétnek a Daimleré. A Hunent Zrt, mintegy 12,5 milliárd forintos beruházással új víziszárnyas-feldolgozó üzemet épít, amellyel 350 új munkahelyet is teremt.
Az európai csúcstechnológiát képviselő, zöldmezős beruházáshoz a kormány 4,4 milliárd forintos támogatást biztosít, hiszen a beruházás hozzájárul a magyar élelmiszeripar további erősödéséhez. A nemzetközi versenyképességhez egy jól fókuszált, prémium minőségre koncentráló stratégiát kell végrehajtani, továbbá elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés.


Európában is egyedülálló víziszárnyas-feldolgozó üzem épül 12,5 milliárd forintos beruházással, amellyel 350 új munkahely jön létre
Európában is egyedülálló víziszárnyas-feldolgozó üzem épül 12,5 milliárd forintos beruházással, amellyel 350 új munkahely jön létre


A pecsenyekacsa-vágóhíd és feldolgozóüzem kapacitásban és technológiai fejlettségben is Európában egyedülálló lesz. A beruházással 20 milliárd forint fölé emelkedhet az árbevétel, nő a feldolgozott mennyiség, így piacvezetővé válhat a vállalat belföldön és a legfőbb piacokon is a Hunent Zrt. A vállalat a beruházás tervezésekor odafigyelt a bérek szintjére is, a cél, hogy megtarthassák a képzett munkaerőt. Bányai Gábor szerint fontos,  hogy egy magyar beruházó, helyben lakó polgár "hazahozta a beruházást Mélykútra", az alapkőletétel július környékén várható.


/T.D.


Page generated in 582,3 miliseconds.