Hírek - Bányai Gábor

Bács-Kiskun megyében 6 milliárdból újul meg 60 kilométernyi út

Bács-Kiskun megyében 6 milliárdból újul meg 60 kilométernyi út

Megkezdődik Bács-Kiskun megyében 60 kilométernyi mellékút felújítása. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára is részt vett a projekt ünnepélyes nyitóeseményén.


A Dél-Alföldi Operatív Program keretében 2013 tavaszára befejeződik a Hartát Dunatetétlennel, a Baját Kelebiával, illetve a Kiskunhalast Kiskunfélegyházával összekötő út rekonstrukciója.  Az érintett szakaszok régóta várt és időszerű rendbetétele meghaladja a 6 milliárd forintot- mondta Völner Pál.

Völner Pál,

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára is részt vett a projekt ünnepélyes nyitóeseményén
Pillanatnyilag országszerte csaknem félszáz útszakaszon zajlik, és 14 helyen fejeződött be a közelmúltban hasonló beruházás. A most kezdődő projektnek köszönhetően a megye összesen mintegy 1600 kilométert kitevő alsóbbrendű úthálózatának nagyjából 4 százaléka újul meg 2013 tavaszára. Németh Balázs, Bácsalmás polgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy a Kelebiát Bajával összekötő 18 kilométeres útszakaszon már elkezdődött a kivitelezés, a munkaterületek átadása pedig a másik két helyszínen is megtörtént.


MTI/MCOnet

 Page generated in 723,2 miliseconds.