Hírek - Bányai Gábor

Bács-Kiskun megyében gazdaságfejlesztési tervekre van szükség - véli Bányai Gábor

Bács-Kiskun megyében gazdaságfejlesztési tervekre van szükség - véli Bányai Gábor
Bányai Gábor Bács-Kiskun megyei közgyűlési elnök a Magyar Nemzet Online szerint az újonnan felállítandó járásokat is bevonná a gazdaságfejlesztési tervek elkészítésébe.

Az elkövetkező időszakban a területfejlesztési intézmények kiépítése a megyénk elsőrendű feladata – mondta el az mno.hu-nak Bányai Gábor, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés fideszes elnöke, aki szólt arról is, hogy az uniós források többsége a megyékhez kerül. "Az idei büdzsé elfogadását követően az összes település helyzetét felmérjük, amelynek során azt is megtudjuk, hogy mit szeretnének elérni ezek a közösségek" – hangsúlyozta Bányai.

járások

 

A jövőben az engedélyek kiadása a járások hatásköre lesz

 


Bányai elmondta, hogy a jövőben elsősorban a gazdaságfejlesztési tervekre van szükségük. Úgy látja, hogy a megyében Kecskeméten kívül komolyabb fejlesztésekre van szükség. A jövőbeli járások szerepéről úgy nyilatkozott, hogy vélhetően az engedélyek kiadása az ő hatáskörük lesz, így a fejlesztési terveknek is a részei lesznek ezen közigazgatási egységek.

Bányai Gábor

Bányai Gábor sok lehetőséget lát a megyék területfejlesztési funkciójábanA megyei közgyűlési elnök korábban arról beszélt, hogy a következő pénzügyi ciklusban az ország rendelkezésére álló források csaknem felét a megyei területfejlesztési tanácsokon keresztül fogja a kormány megpályáztatni, mely megyénként 100-150 milliárd forint közötti fejlesztési forrást jelenthet.Page generated in 649,5 miliseconds.