Hírek - Bányai Gábor

Balotaszállás komoly lehetőségek előtt áll

Balotaszállás komoly lehetőségek előtt áll

Huszta István, Balotaszállás polgármestere üdvözölte Bányai Gábort, a Bács 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltjét, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét hétfőn este a Balotaszálláson tartott lakossági fórumon. A településfő elmondta, abban bízik, hogy Bányai Gábor a jelenlegi országgyűlési képviselőségét továbbra is fenntartja, és nem felejti el a térséget, mint ahogy eddig sem tette a választókerületével. Huszta István szeretné, ha Balotaszállásra a következő ciklusban minél több fejlesztési forrás érkezne, ebben kérte az elnök közbenjárását. Majd a képviselő úr átadta a polgármesternek az adósságátvállalásról szóló miniszterelnökségi bizonyságlevelet. Ebben a dokumentumban mintegy 60 millió forintnyi összeg szerepelt.

Bányai Gábor bemutatkozását követően, ismertette az új választási rendszert, valamint az új választókerületét, amely 23 településből áll. Elmondta, most már Balotaszállás is hozzá tartozik, ezért ígéri, hogy támogatni fogja a települést, valamint az itt élő embereket. Hozzátette, komoly lehetőségeket lát a községben.
Majd beszélt az elmúlt 8 év politikai viszontagságairól és a választások tétjéről. A képviselő szerint a legfontosabb kérdés most az, hogy bízunk e abban, hogy a romok eltakarítása és az építkezés megkezdése után az országot talpra tudjuk állítani vagy az április 6.-i választásokat követően minden visszarendeződik abba az állapotban, amelyben volt 4 évvel ezelőtt?
„Nagyon mély gödörből másztunk föl. Sokan azt állították, hogy egy jól működő hazát örököltünk és mi magunk rántottuk a szakadékba, de ez nem igaz”-mondta Bányai Gábor.
A fórumon számokkal támasztotta alá állítását. A Gyurcsány-korszak végén 83%-os volt az államadósság, amely mintegy 23500 milliárd Ft-nak felel meg. Uniós eljárás indult Magyarország ellen, negyedmillióval több állástalan volt. 2002-ről 2010-re 11% fölött volt a munkanélküliség. Ráadásul 7,5%-ot csökkent a gazdasági teljesítmény. „Nekünk ezeket a problémákat kellett 4 év alatt kiküszöbölnünk”-tette hozzá az elnök úr.
Visszafizettük az IMF-hitelt, nincs többé Uniós eljárás, és a gazdaság is növekvő pályára lépett. Emeltük a pedagógusok, a tiszthelyettesek, az egészségügyben dolgozók bérét, magasabbak lettek a nyugdíjak, új családtámogatási rendszer lépett életbe, csökkentettük a rezsit és megvédtük a magyar termőföldet-mondta a fideszes képviselő.
Az adatok ismertetését követően említést tett a Gyurcsány-koalíció 7 fő bűnéről és egyértelművé tette, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc osztja a lapokat. Bányai Gábor szerint, minden eszközt be fog vetni, hogy megszerezze a hatalmat.
Az elnök arra kérte a balotaszállási embereket, hogy fogjanak össze, és ne engedjék, hogy ez így legyen!
A rendezvény végén a falu és a lakosság jövőjéről is szó esett. Balotaszállás 902 település mellett részese a szabad vállalkozási zónának. Ez azt jelenti, hogy az ide betelepülő cégek fejlesztési támogatásokat, különböző adókedvezményeket és plusz forrásokat vehetnek igénybe. Magyarország Kormánya kiemelt, 70%-ot elérő támogatási intenzitású forrást biztosít egy-egy gazdaságfejlesztési célú helyi beruházáshoz. Emellett, minden megteremtett új munkahely esetén, 3 millió Ft/fő kiegészítő támogatást nyújt. Ezen felül, a felvett új munkaerő bérének járulékaiból kedvezményt ad a munkaadó vállalkozásnak.
Bányai Gábor zárszóként elmondta, a 2014-2020-as Európai Uniós fejlesztési ciklus küszöbén állunk. Közel 7.000 Mrd Ft forrás jut Magyarország számára, melynek 60%-a vállalkozások fejlesztését fogja szolgálni a jelenlegi 13% helyett. Úgy véljük, emiatt egyszerűbb lesz forrást találni az önök ötletéhez, vállalkozásának beindításához, vállalkozásának fejlesztéséhez!
Cél, a hazai termékek piacra jutásának elősegítése, valamint a munkahelyteremtés.
A fórum végén többen kérdéseket intéztek a Közgyűlés elnöke felé. Érdeklődtek a Homokhátság vízháztartási problémáinak megoldása, és a Paksi Atomerőmű bővítése felől is.Page generated in 699,4 miliseconds.