Hírek - Bányai Gábor

Bányai Gábor megyeelnök nyitott meg több eseményt

Bányai Gábor megyeelnök nyitott meg több eseményt

Bács-Kiskun megye elnökének, Bányai Gábornak a szeptember is sok munkával telt, amelynek során több fontos eseményen is képviseltette magát.


Bányai GáborHatvani Béla óragyűjteménye szeptemberben a Kun-Szállás Foglaláshoz kapcsolódóan nyílt meg. A 35 év gyűjteményéből válogatott páratlan értékű ingaóra-kollekció átadását Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke, Garai Istvány országgyűlési képviselő és Kovács Ernő, Tiszakécske polgármestere is megtisztelte.

Az 1956-os forradalom Bács-Kiskun megyei vértanúja, a halálra ítélt, majd 1958-ban kivégzett dr. Szobonya Zoltán halála 54. évfordulója alkalmából megemlékezést és koszorúzást tartottak  Kecskeméten.A mártír emléke előtt tisztelgett többek között dr. Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere és Dr Kahler Frigyes jogtörténész is.

Ünnepélyes keretek között szeptember végén avatták fel az Integrált közösségi és szolgáltató teret a helvéciai művelődési házban. . A megújult, gazdagon felszerelt könyvtár átadó ünnepségén beszédet mondott Balogh Károly alpolgármester, Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Ramháb Mária, a Katona József könyvtár igazgatója.Page generated in 872,7 miliseconds.