Hírek - Bányai Gábor

Bányai Gábor sok lehetőséget lát a megyék területfejlesztési funkciójában

Bányai Gábor sok lehetőséget lát a megyék területfejlesztési funkciójában

A megkapott területfejlesztési feladatokkal a megyék szerepe nem csökken - hangsúlyozta Bányai Gábor, aki Magyar Annával (Fidesz-KDNP), a Csongrád Megyei Önkormányzat elnökével, valamint Farkas Zoltánnal (Fidesz-KDNP), a Békés Megyei Önkormányzat elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót.

 "A 19 megye közgyűlése és tanácsa fogja azokat a munkákat elvégezni, amit eddig a regionális alapon működő fejlesztési tanácsok végeztek el" - mondta a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

Bányai Gábor

Bányai Gábor sok lehetőséget lát a megyék területfejlesztési funkciójában


Bányai Gábor szerint a következő pénzügyi ciklusban az ország rendelkezésére álló források közel felét a megyei területfejlesztési tanácsokon keresztül fogja a kormány megpályáztatni, mely megyénként 100-150 milliárd forint közötti fejlesztési forrást jelenthet. "Ha ez megvalósul, akkor a dupláját is elérheti annak, mint amekkora fejlesztési forrást a jelenlegi pénzügyi ciklusban a megyék kaptak" - hangsúlyozta.

Farkas Zoltán

Bányai Gábor Farkas Zoltánnal (Fidesz-KDNP), a Békés Megyei Önkormányzat elnökével is egyet értettEnnek érdekében olyan, a megye minden települését érintő fejlesztési terveket akarunk elkészíteni, mely alapján elkészülhet az ország következő időszakára szóló nemzeti fejlesztési terve - fogalmazott Bányai Gábor.

MTI/MCOnet


Page generated in 714,5 miliseconds.