Hírek - Bányai Gábor

Defibrillátor a Szilády RFC-nek

Defibrillátor a Szilády RFC-nek

Az életmentő berendezés átvételét használati oktatással kötötte egybe a Szilády RFC vezetése március 8-án délelőtt, a Kiskunhalasi Városi Sportpályán. Bödecs Pál, a Kiskunhalasi Református Egyházközség elnök-lelkésze, a klub alelnöke vette át és adta használatba a 800 ezer forint értékű defibrillátort. Az eszközt önerőből és támogatói forrásból vásárolta meg a Szilády RFC, amely árából a forgalmazó is jelentős kedvezményt biztosított. Az újraélesztő berendezés a sportpálya épületének közlekedő részében, egy jól látható faliszekrényben kapott helyet, ahová Lekrinszki Tivadar sportelőadó helyezte el.

Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő, aki a Szilády RFC életét évek óta figyelemmel kíséri és rendszeresen támogatja, szintén köszöntő szavakat mondott az életmentő eszköz átadásán. „Soha ne kerüljön sor a használatára, ezt kívánom! De mindenkor legyenek kész az igénybevételére, mert a kritikus pillanatokban történő, a hétköznapi ember számára is gyorsan megtanulható használata életet menthet.” – mondta az elnök.

 

A köszöntők után, a megjelent futballista palánták, az edzők, szülők és a meghívottak, egy rögtönzött oktatáson vettek részt, amit a forgalmazó Defibrillátor Plusz Kft. instruktora, Varga Erika tartott. A prezentációval alátámasztott elméleti ismereteket követően, valamennyi jelenlévő gyakorlatban is megpróbálta a sérülés esetén teendő feladatokat és az újraélesztő eszköz használatát. A sikeres gyakorlati bemutatót követően mindenki kapott egy erről szóló igazolást a cég képviselőjétől.

 

kép - szöveg: Kovács IvánPage generated in 577,5 miliseconds.