Hírek - Bányai Gábor

Géppark átadás Füzespusztán

Géppark átadás Füzespusztán

Családias, bensőséges hangulatú gépátadás történt április 3-án, a Kiskunhalas közelében található Füzespuszta egyik gazdaságában. Juhász József gazdálkodó és párja Erzsébet asszony vette át Bányai Gábor országgyűlési képviselőtől a Leader pályázaton elnyert traktor indítókulcsát, amelyhez egy pótkocsi is tartozott. A mintegy 17 milliós jármű együttes 60%-át biztosította pályázati forrás.

Bányai Gábor mindenekelőtt kiadós esőt kívánt Juhász Józsefnek. „Az égi áldás most nagyon ráférne a kiszáradás határán lévő földekre – mondta -, de a tárgyra térve, a Leader pályázatok éppen az ilyen családi méretű gazdaságok részére nyújt pluszforrás lehetőséget, mint a Juhász családé. Minden gazdatalálkozó alkalmával hangsúlyozom, hogy merjenek pályázni, mert a megfelelő gépesítéssel rendelkezők sokkal hatékonyabban gazdálkodhatnak, ami újabb lökést adhat a fejlesztéshez. Ezért jó látni Juhász Józsefék örömét. A térség mezőgazdasági jellege komoly hagyományokra épül, de a korszerű technológia új távlatokat nyithat” – jelentette ki Bányai Gábor.

 

A gazda, Juhász József elmondta, hogy nagy hasznát látja a jármű komplexumnak. „Elsősorban állattenyésztéssel foglalkozunk. Szarvasmarha és sertés állományunk a hús és a tej hazsnosításra épül. Egy ilyen korszerű, nyugati technológiával gyártott 100 lóerős traktor és vontatmánya, rendkívüli módon megkönnyíti fáradságos munkánkat. Bár az önerő megterhelt bennünket, de látva az eredményét büszkeséggel tölt el, hogy belevágtunk. Bízom benne, hogy ez a fejlesztés csak első lépése a továbbiaknak.”

 

A rendezvényre meghívott vendégek ezt követően a hagyományos alföldi parasztkonyha ízes ételeit kóstolhatták meg a füzespusztai kisgazdaság határában felállított sátorban.Page generated in 604,5 miliseconds.