Hírek - Bányai Gábor

Ifjú focisták százai Kelebián

Ifjú focisták százai Kelebián

Huszonkét csapat részvételével kezdődött március 29-én reggel, Kelebián a XIII. Radnai Kupa nemzetközi kispályás labdarúgó torna. Losonczy László, a MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság igazgatója, majd Bányai Gábor Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a több száz fiatalt és nézőt a kelebiai labdarúgó pályán.

A közgyűlés elnöke elismerően nyilatkozott a gondos szervezésről. Kiemelte, hogy a 2001-ben indult sorozat egyre népszerűbb idehaza és az ország számos részéről érkeznek a különböző utánpótlás csapatok, ráadásul a határ közelsége a vajdasági fiatal focistákat is megmozgatja, akik rendre vendégei a tornának. Az így már nemzetközi versengésnek minősülő eseményre érthető a nagy érdeklődés.

 

Bányai Gábor kiemelte, hogy két szempontból is fontos az ilyen nagy tömegeket megmozgató sportesemény. Egyfelől az egészséges életmódra időben történő ráhangolódás helyszíneit, másfelől a tehetséges labdarúgók versenyeztetési lehetőségét kínálják az ilyen kupák. „Bízom benne, hogy feltűnnek majd Puskás Öcsi és Messi képességű játékosok a fiatalokat megmozgató labdarúgó tornákon, de az igazi értelme az eseménynek, hogy együtt vagyunk. Itt vannak szülők, gyerekek, felkészítők és sportkedvelők. Közös, egészséges és szórakoztató program ez, ami a helyi közösségépítésnek fontos alapköve. Sok sikert, sportszerű mérkőzéseket kívánok valamennyi résztvevő csapatnak!” – zárta szavait a közgyűlés elnöke.

 

Az ünnepélyes megnyitót követően egy zsák labdát adott át a labdarúgó gyerekeknek ajándékba Bányai Gábor, majd kezdetét vette az egész napos labdarúgó torna.


Page generated in 559,4 miliseconds.