Hírek - Bányai Gábor

Javul a közlekedési infrastruktúra Bács-Kiskun megye déli részén – interjú Bányai Gáborral

Javul a közlekedési infrastruktúra Bács-Kiskun megye déli részén – interjú Bányai Gáborral
Kiskunhalas, Jánoshalma, Mélykút, Kecel, Tompa, Hajós, Bácsalmás és a térség többi települése szempontjából létfontosságú, hogy milyen a közlekedési infrastruktúra állapota. A térség fejlődését nagyban meghatározza, hogy elérhető-e közúton vagy vasúton – vallja Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselőjelöltje.
- Mely beruházásokat emelné ki?

Bányai Gábor képviselőjelölt,

- A térségi útfejlesztések közül jelentős a már 2009-ben elkészült Jánoshalma és Kiskunhalas közötti, valamint a Bácsalmás-Baja közti 2013-ban elkészült fejlesztés. Személyes sikeremnek tudom be, hogy ezen fejlesztésekhez kapcsolódóan már megkezdődött az 55-ös út (Baja-Szeged) teljes felújítása, a burkolat megerősítése, szélesítése, és az 53-as út Tompai határátkelő és kisszállási körforgalom közötti szakasz felújítása, az 54-es út (Kecel-Soltvadkert közötti szakasz), és a Kiskunhalas-Zsana közötti út, illetve a Mélykút-Jánoshalma közötti út felújítása pedig heteken belül elkészül. Fontos, hogy a felújítások folytatódjanak.

 

Politikai ellenfeleim azzal kampányolnak, hogy az elkövetkezendő hét esztendőben az EU források segítségével fel fogják újítani a térség útjait. Szomorúan kell meg- jegyeznem, hogy nem mondanak igazat, az EU ugyanis útfejlesztésekre, kiemelten az alsóbbrendű utak fejlesztésére minimális forrást bocsát a Kelet-európai térség országai számára 2014-2020 között. Ezt tehát mindenképpen hazai forrásból kell megoldani, amelynek egyik fedezete a tehergépjárművek számára bevezetett elektronikus útdíj lesz. – mondja az elnök.

- A vasútfejlesztésekről mit szeretne elmondani?
A vasúti fejlesztés fő iránya a Budapest-Kiskunhalas-Kelebia-Belgrád vonal kínai fejlesztési forrásból történő kétnyomtávúsítása, a vágányok műszaki állapotának javítása, valamint teherbíró képességük növelése; mindezek a korszerű nemzetközi személy- és árufuvarozás feltételei. A vasúti fejlesztéseket illetően kiemelt fontosságú a Szeged-Szabadka-Bácsalmás-Baja vasútvonal meg és újjáépítésének mielőbbi elindítása, amely a magyar és szerb kormányok együttműködésében valósulhat meg. A tervezés elindításáról már döntés született, amelyre 60 éve példa sem volt, ez idáig!

Bányai Gábor,


- A kampányhajrában Bács-kiskun megyei választó kerületi körúton vett részt Hende Csaba honvédelmi miniszter március 25-én. A fórumon szintén szó esett a fejlesztésekről…
- Számszerűen felsoroltam az eredményeket, amelyeket képekkel, adatokkal, kivetítőn is láthatta a közönség. A Bácska, a Homokhátság, a térség lakói nem a felszólalásaim számát jegyzik, hanem azt az úthálózatot, amelynek több mint 100 km-ét felújítottuk a képviseleti időszakomban. A  vállalkozók biztatnak  és értékelik a munkám, mert új üzemcsarnokok, telephelyek létesítésben segítettem, mert korszerű berendezésekhez jutottak, amelyekkel újabb munkahelyeket teremtettünk közösen, különböző pályázati forrásokból és ebből szép számmal számolhatok be a választóknak. Egészségügyi központ, kastélyfelújítás, művelődési házak, sportlétesítmények és egyéb infrastruktúrafejlesztések kötődnek a nevemhez.A cselekvő, a tetteivel bizonyított vezető, politikusként, emberként is letette névjegyét úgy a megyében, mint közvetlen környezetében. Nevével fémjelzett számos nagy beruházás, fejlesztés úgy a közszférában, mint a vállalkozói világban. Ennek a folytatására kért felhatalmazást és bizalmat.  Bányai Gábor jóvoltából 45 milliárd forint érkezett Bács-Kiskun Megye fejlesztésére, építésére.

MCOnet


Page generated in 572,6 miliseconds.