Hírek - Bányai Gábor

Lakásotthonok újultak meg Bácsalmáson

Lakásotthonok újultak meg Bácsalmáson
Átadták a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermekotthona felújított lakásotthonait Bácsalmáson, az ünnepségen Czibere Károly hangsúlyozta, hogy a gyermekvédelem akkor képes igazán betölteni a feladatát, ha életre szóló esélyt ad.
A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kifejtette, hogy a gyermekvédelem jelenleg is tartó, esélyt adó megújításának további célja, hogy a gyermekek olyan kapaszkodókra tegyenek szert, amelyek egy életen keresztül elkísérik őket és segítik a boldogulásukat. Az esélyteremtésnek több eszköze van, és ezek közül az egyik legfontosabb a nevelőszülői szolgálat kiterjesztése, így ma már a 12 évesnél fiatalabb gyermekek a nagy, zsúfolt gyermekotthonok helyett nevelőszülőkhöz kerülhetnek. 


A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermekotthon 95 millió forintból újult meg Bácsalmáson
A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermekotthon 95 millió forintból újult meg BácsalmásonA gyermekvédelem megújításának másik fontos lépése a nagy gyermekotthonok kisebb, családias intézményekre cserélése. A folyamat felgyorsítására a kormány 6 milliárd forintot biztosít - mondta az államtitkár. Továbbá pályázati lehetőséget biztosítottak a fenntartóknak a lakásotthonok korszerűsítésére, amivel a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fenntartói is éltek. Az emberierőforrás-fejlesztési operatív program keretében elnyert mintegy 300,5 millió forintból a bácsalmási gyermekotthon korszerűsítésére 95 millió forintot fordítottak. Ebből elsősorban fűtés- és energetikai korszerűsítést valósítottak meg, de egyebek mellett belső átalakításokat is végeztek és új bútorokat is vásároltak.


MTI/T.D.


Page generated in 827,1 miliseconds.