Hírek - Bányai Gábor

Polgármesterek öröme Bizonyságlevéllel

Polgármesterek öröme Bizonyságlevéllel

Április 2-án Kiskunhalason a Sóstó Csárdában 17 térségi települést képviseltek vezetőik azon a rendezvényen, amelyet Bányai Gábor országgyűlési képviselő tartott délelőtt 11 órakor, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott Bizonyságlevelet átvegyék. Az irat arról tanúskodik, hogy a kormány az önkormányzat adósságállományát átvállalta. Érthető polgármesteri derű ült az arcokra az eseményen, hiszen olyan jelentős tehertől mentesített egyes településeket a kormányzat döntésével, amely működésüket veszélyeztette.

Bányai Gábor elmondta, hogy az országos program keretében, nem csak az adósságkonszolidáció alá esők váltak kedvezményezetté, hanem azon települések is, amelyek takarékosabb gazdálkodásukkal nem cipeltek elviselhetetlen adósságot a hátukon és esetükben nem volt mitől megszabadulni. „A nyomasztó adósságteherből kilépve, a helyi és közösségi létesítmények fejlesztéseire koncentrálhat az a térségi 17 település, amelyek megkapták a Bizonyságlevelet. Akik bosszankodtak, hogy szoros költségvetési gyakorlatuk „hátránnyá” vált, azokra is gondolt a kormány, mert ugyan nem estek a törvény hatálya alá, de több lépcsőben még is pluszforráshoz jutnak, amely újabb infrastruktúrafejlesztéshez jelenthet önerőt. A fejlesztési támogatásban részesülők, finanszírozási mértéke az adott település lélekszámával arányosan lesz meghatározva. Mélykút például több mint 170 milliós összeghez jut hamarosan, a kisebb lélekszámú Harkakötöny pedig első körben 10 milliós fejlesztési támogatást kap” – mondta Bányai Gábor.

 

A Bizonyságlevelek átvételét követően az országgyűlési képviselő ismertette a következő 2014-2020-as időszak fejlesztési lehetőségeit.  Kérte a polgármestereket Bányai Gábor, hogy minél szélesebb körben éljenek a lehetőséggel a források lehívásában, amelyek az önkormányzatok rendelkezésére állnak.Page generated in 623,2 miliseconds.