Hírek - Bányai Gábor

Stabil az államháztartás, az ország fejlődő pályára állt

Stabil az államháztartás, az ország fejlődő pályára állt

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt Bányai Gábor vendége március 31-én este Kecelen.  A kampány finisébe fordulva a helyi és környékbeli vállalkozókkal találkozott első körben a miniszter, majd a sajtótájékoztatót követően több száz fős hallgatóság fogadta vastapssal az érkező vendéget és Bányai Gábort, akiket Haszilló Ferenc polgármester üdvözölt.  A város első embere köszönetét fejezte ki a polgári kormánynak, amiért Kecel városa minden eddiginél nagyobb fejlődésen mehetett keresztül a most lezáruló ciklusban, nem beszélve arról az egymilliárd forintos konszolidációról, mellyel Kecelt városát is tehermentesítette az állam. Amint mondta, Bányai Gábor jóvoltából pedig 45 milliárd forint érkezett Bács-Kiskun Megye fejlesztésére, építésére.  Meggyőződésének adott hangot, amikor azt mondta, hogy csak ezen az úton továbbhaladva lehet eredményes és stabil a nemzet, így Kecel városa is, így csak Bányai Gábor és a Fidesz-KDNP lehet a jó választás április 6–án.

Tiszta beszéd jellemezte az estét, melyben az előadók a tények, a konkrétumok felsorakoztatásával  mutatták be az eredményeket,  és vázolták a jövő lehetőségeit.
Bányai Gábor közvetlensége, nyíltsága és őszintesége elsősorban a választás napjára fókuszált. A megyei közgyűlés elnöke nem ígérni jött, nem kampánybeszédet mondott. Az egyszerű ember természetességével  és tisztességével beszélt a hétköznapokról, a mögötte álló munkás évekről,  hibákról,  sikerekről, eredményekről.  A cselekvő, a tetteivel bizonyított vezető, politikusként, emberként is letette névjegyét úgy a megyében, mint közvetlen környezetében. Nevével fémjelzett számos nagy beruházás, fejlesztés úgy a közszférában, mint a vállalkozói világban. Ennek a folytatására kért felhatalmazást és bizalmat.
Varga Mihály a tényekre építette előadását és úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hónapokban kizárólag olyan adatok láttak napvilágot az ország gazdasági teljesítéséről, amelyek arra utalnak, hogy az elmúlt négy év gazdaságpolitikája eredményes volt.  – Az ország jól áll, az államháztartás stabil, ne higgyenek semmiféle ellenkező híresztelésnek – szögezte le a miniszter.  Hangsúlyozta, hogy utoljára 1992-ben rögzítettek ilyen foglalkoztatási adatokat, mint 2014-ben, nevezetesen 4millió 52 ezer ember dolgozik ma Magyarországon. Kitért a közfoglalkoztatás ellenzék által sokat molesztált jelenségére, mely a miniszter szerint akkor sem lenne negatívum, ha csak az erkölcsi, morális hozadékát  tekintenénk, de a foglalkoztatási statisztikában nem a közfoglalkoztatottak billentik a mérleget.  Varga Mihály leszögezte, hogy óriási erőfeszítésekkel tudták leszorítani az inflációt közel tíz százalékról nullára. A gazdaság a fogyasztási oldalról is növekvő tendenciát mutat, aminek külön örvendetes eleme, hogy a belső fogyasztás is növekszik.  Kimelte a családi adókedvezmény, a rezsicsökkentés, a bérrendezések érzékelhető pozitívumait.  Szó esett a devizahitelesek további  megsegítéséről, a rezsicsökkentés folytatásáról.
A miniszter nyomatékosan visszautasította azokat az ellenzéki vádakat, melyek az ország eladósodottságáról próbálják meggyőzni a választókat.
A kötetlen beszélgetéssel záruló fórumon a jelenlévők a pályázati lehetőségekről, vállalkozásokat segítő projektekről érdeklődtek elsősorban.


Page generated in 617,5 miliseconds.